BAÜN’de Bir İlk Daha: “Taramalı Elektron Mikroskobu Uygulamalı Sertifika Eğitimi”
Balıkesir Üniversitesinde (BAÜN) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Mehmet Doğan’ın koordinatörlüğünde; Prof. Dr. Yasemin Turhan, Dr. Öğr. Üyesi Berna Koçer Kızılduman ve Öğr. Gör. Dr. Zeynep Bicil’in eğitmenliklerinde düzenlenen “Taramalı Elektron Mikroskobu Uygulamalı Sertifika Eğitimi” 52 kursiyerin katılımıyla başarıyla tamamlandı. Akademisyen, lisans ve lisansüstü öğrencileri için 16-17 Mayıs ve 23-24 Mayıs 2024 tarihlerinde iki dönem olarak gerçekleştirilen eğitimi başarıyla tamamlayanlara sertifikaları törenle takdim edildi.
BAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen sertifika törenine; BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Fatih Satıl, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Şahin, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Dilek Türker, Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, Bilim ve Sanayi Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Aylin Er, Prof. Dr. Fırat Evirgen, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Törende bir konuşma yaparak sertifika eğitimi hakkında bilgi veren Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Doğan, Elektron Mikroskobu ve Nanoteknolojinin önemini vurgularken, Taramalı Elektron Mikroskobu ile kursiyerlerlin, görüntüleme ve analiz teknikleri hakkında teorik bilgi edindiklerini ve ilgili sistemlerde pratik uygulamalar yaparak tecrübe kazandıklarının altını çizdi. Elektron mikroskobunun; biyoloji, fizik, kimya, moleküler biyoloji gibi temel bilimler, sağlık bilimleri, malzeme ve mühendislik bilimleri gibi hemen hemen tüm alanlarda kendine uygulama alanı bulan geniş spektrumlu bir cihaz olduğunu belirten Doğan; “Nanobilim veya nanoteknolojinin doğuşu, elektron mikroskobu ile başlar. Elektron mikroskobu, elektronları kullanarak örnek yüzeyinden yüksek çözünürlüklü görüntü alınmasını sağlayan sistemlerdir. Işık mikroskobu ile bir nesneyi bin kat büyütebilirken, elektron mikroskobu ile yaklaşık 2 milyon kat büyütebiliyoruz. Bu büyütme oranları ile dünyanın dışından dünyanın içindeki yaklaşık 12 cm çapındaki bir tenis topunu görüntüleyebilmekteyiz” şeklinde konuştu. 15 saatlik sertifika eğitimi programında 52 katılımcının yer aldığını söyleyen Doğan, programın gerçekleşmesinde katkıları dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve üniversite üst yönetimi ile Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığına, Kimya Bölüm Başkanlığına ve eğitimlerde görevli akademisyenlere teşekkür etti.
Tören, başarılı olan kursiyerlere belgelerinin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Teknoloji Transfer Ofisi BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi) Kalite Koordinatörlüğü Harcama Birimleri Mali İşlemler Rehberi EBYS Yardım BAÜN Rehber BAÜN Öğrenci E-posta Dilek & Önerileriniz Laboratuvar Alt Yapısı İnternet Erişim Portalı Akıllı Kart Merkezi Uygulama Oteli BAÜN Spor Kulübü Resmi İlan Portalı